Alkmaar gaat voor groene tuinen

Gemeente Alkmaar is aangesloten bij de landelijke organisatie Steenbreek. Dit is een landelijke samenwerking van gemeenten, waterschappen en provincies om iedereen in Nederland enthousiast te maken om onze leefomgeving te vergroenen. Gemeente Alkmaar heeft aan Hortus Alkmaar de opdracht gegeven om bewoners te stimuleren hun tuin te vergroenen onder het motto ‘stenen eruit, planten erin’.

“Campagnes zoals Operatie Steenbreek geven nieuwe inspiratie. Inwoners kunnen zelf concreet iets doen in hun eigen omgeving gezonder en groener te maken. Steenbreek laat zien dat het niet moeilijk is om bij te dragen aan een Duurzaam Alkmaar”

Wethouder Christian Braak

Steenbreek Alkmaar is in mei gestart met verschillende activiteiten. De nadruk ligt dit jaar op de wijken De Hoef en Vroonermeer Noord. Om mensen bewust te maken van het goede van een groene tuin was Steenbreek aanwezig op het Groene Helden festival, ontvangen nieuwe bewoners informatiepakketjes met tuinadviezen en er is een workshop georganiseerd om je tuin diervriendelijk te ontwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s